/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Dacă în România a început campania de vaccinare, în R. Moldova primele doze ar putea ajunge în maxim trei luni

missing
27 decembrie 2020, ora 10:54

Dacă în România a început campania de vaccinare împotriva COVID-19, atunci în Republica Moldova în maxim trei luni vor ajunge primele doze de vaccin, iar maxim, din toamna anului 2021, s-ar putea demara un program național accesibil de vaccinare. 

Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook, șeful-adjunct Direcției sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gîlcă. Funcționarul a precizat că pentru imunitate colectivă, circa 70 la sută din populație ar trebui vaccinată. „Asta înseamnă la modul ideal circa 1,5 milioane de doze”, a scris Boris Gîlcă.

De unde pot ajunge vaccinurile în Republica Moldova?

Potrivit șefului-adjunct de la Direcția sănătate, statul trebuie să se securizeze cu vaccinuri conforme din toate sursele și de la producători validați. Boris Gîlcă a spus că la prima etapa vaccinul va ajunge de la Alianta Globală pentru Vaccinuri și Imunizați, în cooperare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), până la 20 la sută de vaccinuri gratuite.

„O anumită cantitate va fi donată Republicii Moldova de Romania, din cantitatea parvenită de la Uniunea Europeană, iar restul dozelor trebuie procurate gradual, în cantități mici, de la producători eligibili”, a spus funcționarul.

Circa două milioane de persoane au primit deja vaccinul de la Pfizer-BioNTech, Moderna sau Oxford-Astra Zeneca. Este vorba despre populația din Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie și Israel.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram