Compania aeriană „Wizz Air” a planificat ilegal zborul pe cursa Chișinău – Londra. Reprezentanții Autorității Aeronautice Civile (AAC) spun că operatorul riscă ca în 2021 să nu mai poată efectua zboruri pe cursa menționată mai sus.

Pentru că zborul planificat astăzi la 19:25 a fost anulat, pasagerii sunt în drept să solicite compensații, suma cărora nu va depăși 250 de euro per persoană, și timp de șapte zile să ceară să le fie restituiți banii pe care i-au achitat pentru bilet.

„AAC va examina circumstanțele în care urma să fie efectuat acest zbor, iar operatorul aerian riscă retragerea autorizației de zbor pentru aceasta destinație și o sancțiune conform Codului contravențional”, au comunicat reprezentanții AAC.

Amintim că după ce în Marea Britanie a fost descoperită o nouă tulpină de coronavirus, pe 29 decembrie curent Comisia pentru Situații Excepționale în comun acord cu AAC a stabilit că se interzice operatorilor aerieni să efectueze zboruri regulate/neregulate de pasageri pe segmentul Chișinău-Londra, Londra-Chișinau, pe o perioadă nedeterminată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!