/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Dodon, interviu la Moscova: „Occidentul vrea să atragă Rusia într-un conflict prin intermediul Maiei Sandu”

28 decembrie 2020, ora 13:00

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, a acuzat Occidentul, în special SUA, de pregătirea unui „Maidan” în Republica Moldova, după alegerile prezidenţiale, şi a afirmat, într-un interviu pentru agenţia rusească TASS, cu ocazia vizitei sale recente la Moscova, că a pierdut scrutinul deoarece puterile occidentale „s-au străduit foarte mult” şi au lucrat foarte intens în favoarea Maiei Sandu, transmite luni Digi24.ro.

Eu cred că Occidentul îi va da nota de plată noului preşedinte. O să vedem în ce va consta aceasta. Ei neapărat vor cere achitarea notei de plată şi mi se pare foarte periculos pentru Moldova, deoarece poziţia Occidentului, în principal a SUA, va presupune provocarea unui alt conflict, care să atragă în el şi Rusia”, a susţinut Dodon.

După alegerile prezidenţiale, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) nu a chemat oamenii în stradă, pentru că acesta era scenariul americanilor şi nu au vrut „să le facă jocul”, a mai spus Dodon.

Toţi înţelegeau că oponentul meu politic la alegeri a fost un candidat pro-american. Şi noi ştim cu exactitate ce pregăteau ei. Este vorba de aşa-zisul Maidan” (protestele pro-europene din Ucraina numite şi EuroMaidan – n.r.), a menţionat Dodon.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova a mai susţinut că, prin intermediul Maiei Sandu, Occidentul încearcă să destabilizeze situaţia în țară.

Maia Sandu, consultări cu partidele după demisia Guvernului Chicu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, începe luni consultările cu fracţiunile şi grupurile politice parlamentare, după demisia Guvernului Chicu.

Primii pe agenda întâlnirilor sunt deputaţii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. După socialişti, urmează deputaţii din fracţiunea PAS.

La 14:00, la Preşedinţie este aşteptată fracţiunea Platforma DA. Ora 15:00 este stabilită pentru consultări cu fracţiunea Partidului Democrat din Moldova.

Începând cu ora 16:00, Maia Sandu va desfăşura consultări cu deputaţii Partidului Şor. La fel, la 16:30 sunt aşteptaţi cei din Grupul Parlamentar Pro Moldova.

Consultările vor avea loc la sediul Preşedinţiei. În finalul discuţiilor, preşedinta Maia Sandu anunţă o conferinţă de presă, începând cu ora 18:00.

Joi, 24 decembrie, Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al țării. Ea a depus jurământul constituțional, la Palatul Republicii, în fața mai multor politicieni.

La ceremonia de învestire, Maia Sandu a declarat că va fi un președinte transparent și onest care nu a fost și nu va fi implicat în scheme de corupție.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a participat doar la ceremonia de transmitere a puterii care a avut loc la Președinție. Ajunsă la Președinție, Igor Dodon i-a înmânat președintei Maia Sandu un buchet de flori, după care a avut loc ceremonia de transmitere a puterii de la Igor Dodon către Maia Sandu.

După ceremonie, Igor Dodon a plecat de la Președinție iar afară a fost huiduit de mai mulți simpatizanți ai Maiei Sandu, care au scandat „hoțul” și „la pușcărie”. Ulterior, forțele de ordine au format un cordon, iar mulțimea a fost oprită.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram