/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Ex-judecătorul Oleg Sternoială ar fi fost surprins la volanul unui bolid de lux

missing
28 decembrie 2020, ora 16:50

Ex-judecătorul Oleg Sternoială ar fi fost surprins la volanul unui bolid de lux, prețul de piață al căruia este de peste o sută de mii de euro. O imagine în acest sens a fost transmisă redacție noastre.

UPDATE.  29 decembrie. Informația precum că ex-magistratul Oleg Sternoială ar fi utilizat o mașină de model Porche Cayenne nu s-a confirmat. Proprietara mașinii este o altă persoană. 

Potrivit mesajului, fostul magistrat, Oleg Sternoială, care actualmente este avocat, ar folosi o mașină de model Porche Cayenne al cărui preț de piață este de peste o sută de mii de euro. Deocamdată nu am reușit să-l contactăm pe Sternoială pentru a ne oferi o reacție dacă deține/folosește mașina dată. Vom reveni ulterior cu aceasta.

Precizăm că, potrivit ultimei declarații de avere, depusă la 16 februarie 2020, acesta folosește două mașini. Un Kia Sportage, fabricat din 2013 și deținut din același an. Prețul indicat al mașinii este de 397 474 de lei. Și acesta a mai indicat că din 2019 și în posesia unui BMW fabricat în 2017.

Mașina la volanul căruia ar fi fost surprins ex-magistratul Oleg Sternoială

Oleg Sternioală a depus cerere de demisie din funcția de judecător, fiind aprobată de Parlament în ședința plenară din 19 decembrie 2019.

Amintim că, Oleg Sternioală, fiind judecător la Curtea Supremă de Justiție, a fost reținut la 4 noiembrie 2019, fiind cercetat într-o cauză penală pornită pe faptul spălării banilor în proporții deosebit de mari. Procuratura informa atunci că „temei pentru începerea urmăririi penale au servit investigațiile jurnalistice referitoare la averea magistratului, materialele analizei operaționale și raportul de autosesizare al procurorului”.

În iulie 2020, Ziarul de Gardă scria că, cauza penală în care fostul judecător Oleg Sternioală este cercetat, din noiembrie 2019, pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari este încă la etapa de urmărire penală, procurorii anticorupție așteptând rezultatele unor expertize.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram