/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Locuitorii Capitalei vor achita 10 lei pe lună pentru intervenții în curțile de bloc. Anunțul municipalității

missing
28 decembrie 2020, ora 11:59

Primăria Chişinău îşi propune pentru anul 2021 să facă reparații în curțile de bloc. Banii necesari vor fi colectați din ajustarea tarifelor pentru salubrizare, incluse în bugetul municipal pentru anul viitor. Taxă nouă pe care Primăria intenționează să o introducă constituie 10 lei pe lună.

Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a menţionat, la şedinţa Primăriei, că proiectul vine drept urmare a faptului că o mare parte din sesizările chişinăuienilor se referă la starea deplorabilă a curţilor de bloc. „Pentru anul următor, ne-am propus să intervenim în curţile de bloc. Avem inclusă în buget ajustarea tarifelor şi sumele colectate din acest ajustări vor fi direcţionate către intervenţiile în curţile de bloc”, a spus viceprimarul.

Ilie Ceban a precizat că se află în proces de aprobare un plan multianual de intervenţie. „Până atunci, rog structurile din subordine la sfârşit de an, în special, în perioada sărbătorilor, să avem grijă de evacuarea deşeurilor. Să nu fie lăsate tomberoanele pline cu deşeuri. Să menţinem starea sanitară şi curăţenia să fie la nivel”, a solicitat Ilie Ceban.

Potrivit lui Adrian Talmaci, secretar general al Consiliului municipal Chișinău, în perioada 1-24 decembrie au fost înregistrate 241 de sesizări primite de la cetățeni pe platforma eu.chisinau.md. Cele mai multe probleme au parvenit de la locuitorii sectorului Râșcani. Problemele abordate în sesizări ţin de iluminare şi semafoare, drumuri, salubrizare, câini maidanezi şi comerţul, construcţiile ilegale, transmite IPN.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram