/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Trei soldaţi francezi, ucişi în cursul unei operaţiuni în Mali

missing
28 decembrie 2020, ora 23:22

Trei soldaţi francezi au fost ucişi luni în cursul unei operaţiuni în Mali, când vehiculul lor blindat a fost atins de un dispozitiv exploziv în regiunea Hombori (nord), a anunţat preşedinţia franceză, relatează AFP.

Aceste decese cresc la 47 numărul soldaţilor francezi ucişi de la începutul angajamentului militar terestru în Sahel, în ianuarie 2013, notează Agerpres.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat, într-un comunicat de presă, ”profunda emoţie”, reamintind în acelaşi timp ”hotărârea Franţei de a continua lupta împotriva terorismului”.

Franţa este prezentă în Sahel în cadrul operaţiunii Barkhane, la care participă peste 5.000 de militari în această zonă imensă, afectată de atacuri jihadiste şi o criză de securitate care a ucis mii de civili şi soldaţi în ultimii ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram