Zeci de bătrâni stau la coadă, în fața unei cantine din Capitală, pentru a-și lua acasă de mâncare. Prin frig și ploaie, cu mult înainte de ora stabilită, bătrânii au început să se adune în preajma cantinei, pentru a fi siguri că le va ajunge și lor o porție de hrană. Pentru unii, aceste alimente vor fi singurele bucate, pe care le vor avea pe masă, de sărbători.

Tăcută și umilă, doamna Elena stătea în rând la cantină, ca să ia de mâncare pentru ea și fiul său. Femeia spune că a fost lucrător medical timp de 65 de ani, dedicându-și toată viața pacienților. Acum, ea stă acasă și are grijă de fiul ei invalid. Pensia de o mie de lei nu le ajunge nici pentru medicamente, așa că mâncarea pe care o ia de la cantină le este de mare ajutor.

O altă doamnă pe nume Elena spune că a lucrat în calitate de profesoară, timp de 35 de ani, într-un sat de lângă Tiraspol. Locuiește singură, deoarece copiii i-au plecat peste hotare. Pe masa de sărbătoare, va pune doar produsele pe care le-a primit de la fundația de caritate. Ea spune că banii din pensie trebuie să-i economisească la greu, ca să-i ajungă pentru medicamente. Pe cele necompensate nici nu le cumpără, mărturisește femeia.

„Economisesc și spun mulțumesc ospătăriei unde vin aici.”

„Alimentarea acum e foarte scumpă. E imposibil, 30 lei un kg de  roșii.”

„Eu mă folosesc doar de medicamentele care mi le dau fără plată -compensate, dar care necompensate nici nu le iau.”

Această masa calda este asigurată de o fundație de caritate. Persoanele care doresc să participe la campanie fac cumpărături și lasă punga cu produse la ieșirile din magazine.

Ulterior, produsele alimentare sunt preluate de voluntari și transportate la cantinele fundației. Acolo se prepară mâncare caldă pentru cei nevoiași.

Zilnic, la cantină responsabilii fundației pregătesc mâncare pentru circa 200 de beneficiari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!