Mai mulți deputați din Primul Parlament au adresat o scrisoare deschisă către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care cer acordarea ajutorului de urgență agricultorilor.

„Prin scrisoarea deschisă ne adresăm respectuos acum cu solicitarea de a susține în mod de urgență producătorii agricoli, care au avut de suferit anul acesta în urma tuturor calamităților naturale și a pandemiei COVID-19. Pentru urgentarea soluționării problemei date, Vă rugam să abordați acest subiect problema la întrevederea cu Excelenta sa Klaus Johannis, Președintele României. Problema nominalizată poate fi soluționată prin Programul European de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (ENPARD)”, menționează deputații din Primul Parlament.

„Vă rugăm respectuos, Doamna Președinte, cu sprijinul Excelentei sale Klaus Johannis, să mediați o adresare către conducerea Comisiei Europene privind acordarea unui suport financiar agricultorilor din Republica Moldova prin plata subvenției pe suprafață ( la hectarul de teren prelucrat). Vă mai informăm că fermierii din România primesc de la 100 până la 200 euro la hectarul de teren prelucrat. În paralel, considerăm că ar fi binevenit să rambursăm agricultorilor și acciza la motorina folosită în agricultură, suport de asemenea folosit în statele membre a UE”, mai spun reprezentanții AO „Parlamentul-90”.

Amintim că și agricultorii au solicitat o întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis, care vine astăzi la Chișinău într-o vizită oficială.

Agricultorii protestează de aproape o lună, iar tehnica agricolă staționează și astăzi în centru Capitalei, în semn de protest. Fermierii au cerut compensații pentru producția agricolă din categoria a II-a.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!