/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Liviu Vovc: „Guvernul a aprobat o modificare care prevede importul și comercializarea medicamentelor neautorizate”

missing
29 decembrie 2020, ora 15:25

Deputatul Platformei DA Liviu Vovc susține că Guvernul a votat o modificare care prevede importul și comercializarea medicamentelor neautorizate. 

„În politica bugetar-fiscală Guvrenul lui Dodon a dorit să includă o modificare prin care să permită importul în Moldova a medicamentelor neautorizate nici măcar în țara de origine. Prin această modificare există riscul să devenim cobai pentru testarea medicamentelor neautorizate inclusiv în țara de origine. Atunci am bătut alarma, am înregistrat un amendament și am reușit să scoatem această inepție din lege. Analizând acum deciziile din ultima ședință a Guvernului Chicu din 22 decembrie, am aflat cu stupoare că oricum au promovat această schemă dar, printr-o Hotărâre de Guvern, mișelește”, a declarat Liviu Vovc.

„Denumirea proiectului hotărârii citit în ședință era unul care nu dădea de bănuit și anume cu privire la efectivul Agenției Medicamentului. Șefa Agenției Medicamentului a dat citire proiectului în cadrul ședinței și a vorbit doar despre Structura și efectivul limită al Agenției. Hotărârea a fost votată unanim de membrii Guvernului. Iar acum surpriză. Citind Hotărârea aflu că pe lângă ce a fost citit în cadrul ședinței, a mai fost inclusă o modificare care să permită importul și comercializarea medicamentelor neautorizate. Medicamente care nu se vând nici în țara de origine pentru că nu au trecut toate testele de laborator”, a explicat deputatul.

Totodată, Liviu Vovc a menționat că dacă hotărârea va fi publicată în Monitorul oficial, va sesiza Procuratura. „Atenționez public că dacă va fi publicată, voi sesiza Procuratura Generală și voi solicita în instanță anularea acestei Hotărâri de Guvern”, a adăugat parlamentarul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram