Deputatul Platformei DA Liviu Vovc susține că Guvernul a votat o modificare care prevede importul și comercializarea medicamentelor neautorizate. 

„În politica bugetar-fiscală Guvrenul lui Dodon a dorit să includă o modificare prin care să permită importul în Moldova a medicamentelor neautorizate nici măcar în țara de origine. Prin această modificare există riscul să devenim cobai pentru testarea medicamentelor neautorizate inclusiv în țara de origine. Atunci am bătut alarma, am înregistrat un amendament și am reușit să scoatem această inepție din lege. Analizând acum deciziile din ultima ședință a Guvernului Chicu din 22 decembrie, am aflat cu stupoare că oricum au promovat această schemă dar, printr-o Hotărâre de Guvern, mișelește”, a declarat Liviu Vovc.

„Denumirea proiectului hotărârii citit în ședință era unul care nu dădea de bănuit și anume cu privire la efectivul Agenției Medicamentului. Șefa Agenției Medicamentului a dat citire proiectului în cadrul ședinței și a vorbit doar despre Structura și efectivul limită al Agenției. Hotărârea a fost votată unanim de membrii Guvernului. Iar acum surpriză. Citind Hotărârea aflu că pe lângă ce a fost citit în cadrul ședinței, a mai fost inclusă o modificare care să permită importul și comercializarea medicamentelor neautorizate. Medicamente care nu se vând nici în țara de origine pentru că nu au trecut toate testele de laborator”, a explicat deputatul.

Totodată, Liviu Vovc a menționat că dacă hotărârea va fi publicată în Monitorul oficial, va sesiza Procuratura. „Atenționez public că dacă va fi publicată, voi sesiza Procuratura Generală și voi solicita în instanță anularea acestei Hotărâri de Guvern”, a adăugat parlamentarul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!