/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

România va oferi R. Moldova 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID. Iohannis: „Anunț un nou pachet de sprijin din partea României”

missing
29 decembrie 2020, ora 13:39

Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat, în cadrul vizitei sale oficiale de la Chișinău, că autoritățile de la București vor trimite, în perioada următoare, la Chișinău aproximativ 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, dar și o echipă de experți români pentru pregătirea strategiei de vaccinare. Iohannis a mai menționat că România va acorda R. Moldova șase mii de tone de motorină ca ajutor extern pentru susținerea agricultorilor.

Klaus Iohannis, președinte România: „Anunț un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova. Susținerea procesului de vaccinare anti-COVID a cetățenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200 de mii de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău în etapa imediat următoare o echipă de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. România va furniza medicamente și echipamente de îngrijire a pacienților infectați cu COVID-19. Vom continua sprijinul. Știu cât de afectați au fost agricultorii, de aceea, România are în vedere sprijinirea agricultorilor din R. Moldova prin acordarea ca ajutor extern a unei cantități de motorină de aproximativ 6 mii de tone.”

După ce Maia Sandu a preluat mandatul de președintă a Republicii Moldova, omologul ei român, Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială la Chișinău. Aceasta este prima vizită la nivel înalt primită, la Chișinău, de către Maia Sandu, după preluarea mandatului de Președinte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram