Președintele României, Klaus Iohannis a anunțat, în cadrul vizitei sale oficiale de la Chișinău, că autoritățile de la București vor trimite, în perioada următoare, la Chișinău aproximativ 200 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19, dar și o echipă de experți români pentru pregătirea strategiei de vaccinare. Iohannis a mai menționat că România va acorda R. Moldova șase mii de tone de motorină ca ajutor extern pentru susținerea agricultorilor.

Klaus Iohannis, președinte România: „Anunț un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova. Susținerea procesului de vaccinare anti-COVID a cetățenilor Republicii Moldova prin furnizarea a până la 200 de mii de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău în etapa imediat următoare o echipă de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare. România va furniza medicamente și echipamente de îngrijire a pacienților infectați cu COVID-19. Vom continua sprijinul. Știu cât de afectați au fost agricultorii, de aceea, România are în vedere sprijinirea agricultorilor din R. Moldova prin acordarea ca ajutor extern a unei cantități de motorină de aproximativ 6 mii de tone.”

După ce Maia Sandu a preluat mandatul de președintă a Republicii Moldova, omologul ei român, Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială la Chișinău. Aceasta este prima vizită la nivel înalt primită, la Chișinău, de către Maia Sandu, după preluarea mandatului de Președinte.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!