Protestatarii își retrag astăzi tractoarele din fața Guvernului și Parlamentului. Președintele Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mârzenco a declarat pentru tv8.md că o decizie în acest sens a fost luată de către agricultori în condițiile în care autorizația de a protesta în PMAN expiră mâine, 31 decembrie.

„Asta nu înseamnă că noi nu vom mai protesta în cazul în care nu vom fi ascultați și înțeleși. Vrem în continuare să dialogăm cu autoritățile, fără a ieși la protest. Problema nu constă doar în subvenții și compensații, dar și în metoda abordării situației în sector. Activăm în mod primitiv. Este nevoie de implementarea unui ansamblu complet de acțiuni atât din partea statului cât și din partea agricultorilor”, susține Mârzenco.

Liderul protestatarilor a adăugat că în cadrul întrevederii de ieri, 29 decembrie, cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, a solicitat crearea unor condiții favorabile pentru agricultori ca să-și poată rezolva problemele financiare. Aceasta le-a promis că va face tot ce îi stă în puteri pentru a-i ajuta.

Cât privește cele 6 mii de tone de motorină promise agricultorilor de președintele României, Klaus Iohannis,  președintele Federației Naționale a Fermierilor a declarat că începând de luni, vor interveni la Ministerul Agriculturii cu elaborarea unui regulament de distribuție a mijloacelor oferite, inclusiv motorină.

Amintim că, ultimele săptămâni au fost marcate de protestul agricultorilor din PMAN. Zeci de fermieri au manifestat în fața Guvernului, iar mai apoi și a Parlamentului, cerând să li se ofere compensații pe măsura pierderilor suportate în timpul secetei, dar și reducerea TVA-ului de la 12 la 8 procente pentru produsele agricole.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!