Premierul Ion Chicu, care și-a anunțat demisia, spune că a anunțat-o pe Maia Sandu despre faptul că nu va asigura interimatul funcției încă de la începutul lunii decembrie curent. 

„În discuția de pe 4 decembrie, i-am comunicat președintelui țării, pe atunci ales, că dacă dumneaei alege demisia Guvernului ca opțiune pentru dizolvarea Parlamentului, nu voi asigura interimatul. Dumneaei știe acest lucru încă de pe 4 decembrie și îmi este cam stranie reacția și etichetările din ultimele zile ale dumneaei și a colegilor ei. Încă de pe 4 decembrie am spus că nu voi asigura interimatul, pentru că această cale de dizolvare a Parlamentului este una legală, dar are riscuri. Nu este cea mai recomandată”, a declarat Ion Chicu în cadrul unei emisiuni la TVR.

Totodată, acesta adăugat că i-a recomandat președintei Republicii Moldova o altă metodă de dizolvarea a Parlamentului: „Cea mai recomandată cale pe care i-am comunicat-o este a doua, ca Parlamentul timp de 90 de zile să nu aprobe legi”.

Amintim că miercuri, 23 decembrie, Chicu a anunțat demisia Guvernului. Ulterior, a menționat că va asigura interimatul până la sfârșitul anului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!