Protestul agricultorilor a fost o acțiune politică. Declarația a fost făcută astăzi de către președintele PSRM, Igor Dodon.

„Fermierii și-au luat astăzi tractoarele și au plecat. Ei doar nu au primit 3000 de lei pentru hectar, au mințit întreaga țară că au nevoie de 3000 de lei. Nu au fost cerințe economice, au fost cerințe politice. A fost un grup de tractoriști, care au fost folosiți de partidele de dreapta împotriva fostului președinte și fostei guvernări. A fost o acțiune politică, nu a fost nimic economic. Și atunci când au urcat cu tractoarele pe scările Parlamentului a fost o acțiune politică”, a declarat Igor Dodon la „Primul în Moldova”.

Amintim că protestatarii au protestat aproape o lună au protestat în centrul Capitalei. Inițial, au manifestat în fața Guvernului și au cerut anularea majorării TVA-ului, cerând demisia Guvernului. Ulterior, proteste au fost organizate și la Parlament, unde au staționat și mai multe tractoare, la fel ca și în PMAN.

Fermierii au și-au retras tractoarele astăzi din centrul Capitalei în condițiile în care autorizația de a protesta în PMAN expiră mâine, 31 decembrie.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!