/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Igor Dodon atacă agricultorii care au protestat săptămâni întregi: „A fost o acțiune politică”

30 decembrie 2020, ora 20:01

Protestul agricultorilor a fost o acțiune politică. Declarația a fost făcută astăzi de către președintele PSRM, Igor Dodon.

„Fermierii și-au luat astăzi tractoarele și au plecat. Ei doar nu au primit 3000 de lei pentru hectar, au mințit întreaga țară că au nevoie de 3000 de lei. Nu au fost cerințe economice, au fost cerințe politice. A fost un grup de tractoriști, care au fost folosiți de partidele de dreapta împotriva fostului președinte și fostei guvernări. A fost o acțiune politică, nu a fost nimic economic. Și atunci când au urcat cu tractoarele pe scările Parlamentului a fost o acțiune politică”, a declarat Igor Dodon la „Primul în Moldova”.

Amintim că protestatarii au protestat aproape o lună au protestat în centrul Capitalei. Inițial, au manifestat în fața Guvernului și au cerut anularea majorării TVA-ului, cerând demisia Guvernului. Ulterior, proteste au fost organizate și la Parlament, unde au staționat și mai multe tractoare, la fel ca și în PMAN.

Fermierii au și-au retras tractoarele astăzi din centrul Capitalei în condițiile în care autorizația de a protesta în PMAN expiră mâine, 31 decembrie.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram