/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Mesajul medicilor către cetățenii R. Moldova: „Răsplătiți munca și efortul nostru cu responsabilitatea și grija pe care trebuie să v-o purtați”

missing
30 decembrie 2020, ora 20:31

Sărbătorile de iarnă le vor petrece alături de pacienții lor, departe de familii și oamenii dragi, pentru că boala nu are sărbători sau pauze, nu iartă neglijența sau relaxarea. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a publicat un nou spot video, în care apar lucrătorii medicali, implicați în lupta cu noul tip de coronavirus. Aceștia îndeamnă populația să fie cât mai precaută și să aibă grijă de sănătate.

„Anul acesta a fost un an greu pentru noi toți și pentru fiecare în parte. A fost un an în care am învățat lecții dureroase. Prețul acestora a fost scump – viața și sănătatea oamenilor”.

Și în acest an, lucrătorii medicali spun că își vor petrece sărbătorile de iarnă tot alături de pacienți, adică departe de familie și oamenii dragi, pentru că boala nu le dă niciun răgaz, iar cei care le pot ușura munca sunt chiar cetățenii.

„Anul acesta, sărbătorile de iarnă le vom petrece tot aici, alături de pacienți, departe de familiile noastre și oamenii dragi, pentru că boala nu are sărbători sau pauze. Aceasta nu iartă neglijența sau relaxarea”.

„Răsplătiți munca și efortul medicilor cu responsabilitatea și grija pe care trebuie să v-o purtați. De sărbători, stați acasă, alături de cei dragi. Sărbătoriți în siguranță!”.

Între timp, astăzi, în Republica Moldova au fost înregistrate alte 990 de cazuri noi de Covid-19, după ce au fost făcute 3194 de teste. Din numărul total de cazuri, 47 sunt înregistrate printre lucrătorii medicali. În ultimele 24 de ore, 25 de persoane și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. De la începutul pandemiei și până în prezent, peste 140 de mii de persoane au contractat virusul, iar aproape 3000 au decedat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram