Mihai Popșoi anunță că este gata să-și dea demisia din funcția de deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în Parlamentul de la Chișinău, pentru că, potrivit lui, Legislativul actual este nereprezentativ, iar partidul din care face parte pledează pentru alegeri parlamentare anticipate. Declarațiile au fost făcute marți, 29 decembrie, de către deputatul Mihai Popșoi în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la Tv8.

Mihai Popșoi, deputat PAS:Eu sunt gata să-mi dau demisia din funcție chiar mâine. Acest Legislativ este nereprezentativ. În campania electorală, cetățenii ne-au spus clar că vor alegeri parlamentare anticipate. Poziția PAS este clară, noi ne dorim anticipate cât mai rapid. Acest Parlament este nelegitim și nereprezentativ, mie îmi este rușine să mă aflu în acest Parlament. Cea mai rapidă posibilitate de dizolvare a Parlamentului este ca toți deputații să-și dea demisia din funcție. Noi am putea să întrebăm Curtea Constituțională.”

Luni, 28 decembrie, președinta R. Moldova a chemat la discuții toate fracțiunile și grupurile parlamentare, PSRM, PAS, Platforma DA, PDM, PP ȘOR, Pro Moldova, care și-au reiterat poziția față de organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Vedeți aici emisiunea integrală:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!