Președinta R. Moldova, Maia Sandu, l-a decorat post-mortem pe actorul Vlad Ciobanu cu cea mai înaltă distincţie de stat, „Ordinul Republicii”. Maia Sandu a avut o întrevedere, joi, 31 decembrie, la Președinție cu copii și fratele actorului Vlad Ciobanu.

Am trăit astăzi momente extrem de emoționante alături de copiii și fratele celui care a fost Vlad Ciobanu, întruchiparea talentului, dedicației și a sacrificiului uman în numele artei. Am vorbit despre Vlad, despre spectacolele sale de un mare curaj pe care am fost întotdeauna nerăbdătoare să le văd, despre destinul acestui artist care a ars prea repede, dar care a lăsat în urma sa lumină.

Am încercat să găsesc cuvinte care să le aline durerea, căci sunt sigură că de acolo, de sus, Vlad ar dori să-i vadă fericiți și împliniți. Ar dori să-i vadă trăind pentru aceleași idealuri și pentru aceleași valori. Talentul, dedicația, profesionalismul și onoarea trebuie repuse în capul mesei. Iar pentru a omagia meritele regretatului actor și profesor Vlad Ciobanu, i-am conferit cea mai înaltă distincție în stat, Ordinul Republicii, post-mortem.

Vlad Ciobanu a trecut în altă lume, de unde va continua să lumineze calea discipolilor în care a investit suflet, în care a educat valoare și demnitate, așa cum a făcut-o pentru propriii copii”, a scris președinta pe Facebook.

Actorul Vlad Ciobanu s-a stins din viaţă, la vârsta de 53 de ani. El a devenit renumit pentru rolul lui Mihai Eminescu, în filmul „Luceafărul”, în regia marelui Emil Loteanu. Vlad Ciobanu a jucat multe roluri în teatru, a montat spectacole în calitate de regizor, a fost pedagog pentru viitori actori şi regizori, la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice.

De asemenea, a fost director general al Centrului Național de Educație prin Artă. Vlad Ciobanu a decedat la un spital din Iași, după ce s-a infectat cu virusul Covid-19, în secția în care era internat din cauza unei boli incurabile, de care suferea de mai mult timp.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!