China a înregistrat primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus care se răspândește rapid în Marea Britanie, anunță Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), scrie Digi24.ro.

Țările din întreaga lume au întrerupt legăturile de călătorie cu Marea Britanie pentru a opri răspândirea noii mutații, despre care oamenii de știință spun că este cu până la 70% mai contagioasă decât virusul original, notează Reuters.

Tulpina nouă de Covid-19 a fost detectată la o tânără de 23 de ani care a revenit recent în China din Marea Britanie. Ea a fost testată pozitiv pe 14 decembrie, la Shanghai. Cazul reprezintă o mare amenințare pentru prevenirea și controlul COVID-19 în China, sunt de părere experții în domeniul sănătății ai CDC.

Cercetătorii au efectuat o analiză a pacientei pe 24 decembrie și au descoperit că tulpina cu care s-a infectat este o variantă cunoscută sub numele de „VUI202012 / 01”. Tulpina include o mutație genetică care, în teorie, ar putea duce la răspândirea COVID-19 mult mai ușor între oameni.

China va suspenda zborurile directe către și dinspre Marea Britanie pe o perioadă nedeterminată, a declarat săptămâna trecută un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

Pacienta din Shanghai a fost transferată la o instituție medicală și în prezent se află în carantină, sub supraveghere. Medicii au început o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate contactele directe.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!