Republica Moldova ar fi putut să aibă deja vaccinul împotriva noului virus COVID-19, însă Ministerul Sănătăți nu este pregătit pentru procesul de vaccinare. O spune președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„Din păcate, la minister nu s-a întreprins absolut nimic pentru ca să se pregătească acest proces de vaccinare. Noi, am fi putut avea vaccin în țară, dacă ministerul era pregătit.  E nevoie de cadrul normativ, trebuie să fie stabilite categoriile de persoane care vor fi vaccinate”, a spus Maia Sandu.

„Noi am încercat să înțelegem unde este ministerul cu pregătirile. Ministerul este nicăieri. A fost creată o Comisie, dar s-a întrunit doar o singură dată. Va trebui în regim de urgență și contez că oamenii se vor apuca de lucru. Acest lucru trebuie să se întâmple în zile, nu în luni. Cu cât mai repede suntem gata, cu atât mai repede vine vaccinul. Avem nevoie de acest de vaccin foarte repede”, a mai declarat președinta Republicii Moldova.

Amintim că președintele României, Klaus Iohannis, care a fost într-o vizită la Chișinău, a anunțat că va dona 200 de mii de doza de vaccin împotriva COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!