Primul român care a primit o doză de vaccin anti-COVID, în SUA, este un asistent medical originar din Sibiu, scrie Digi24.ro.

În vârstă de 42 de ani, Nicolae Narcis Paștiu s-a mutat la New York în urmă cu 20 de ani, fiind medic specializat în chirurgie cardio-toracică și transplant de inimă. Din martie până în mai, a lucrat în spitalele Covid din New-York, unde a cerut transferul în contextul în care situația devenise dramatică.

Sibianul a fost vaccinat în 15 decembrie și a povestit că nu a avut reacții adverse.

Am primit vaccinul Pfizer BioNTech. Nu am avut simptome adverse. Pot să spun că a fost emoționant să primesc vaccinul, nu din teamă, ci din bucurie“, a povestit el pentru turnulsfatului.ro.

A doua doză de vaccin o va primi în 4 – 5 ianuarie 2021.

El a povestit experiența pe care a trăit-o în spitalele din New York: “Am văzut și participat la scene de o tristețe greu de explicat. Am văzut scene inimaginabile și nu doresc să ne întoarcem acolo”.

Bărbatul a transmis un apel către români să urmeze sfaturile oamenilor de știință și să se vaccineze, ca să poată fi oprită pandemia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!