Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați a donat Poliției de Frontieră a Republicii Moldova un lot de echipamente de protecție în lupta împotriva noului tip de coronavirus, în valoare de peste 50.000 de euro.

În vederea gestionării eficiente a situației pandemice, eforturile IGPF au fost concentrate în mod special pe asigurarea subdiviziunilor cu echipamentul necesar, instruirea corespunzătoare a personalului din prima linie de control, precum și pregătirea măsurilor de răspuns.

Un sprijin substanțial în combaterea răspândirii virusului Covid-19 a fost oferit din partea UNHCR, fiind livrate recent patru loturi de echipament de protecție individuală (printre care ochelari de protecție, halate de izolare sterile, măști de protecție chirurgicale, mănuși, respiratoare, dezinfectant lichid pentru dezinfectarea mâinilor). Valoarea totală a donației depășind suma de 50.000 euro.

Asistența oferită de UNHCR constituie un suport valoros și esențial pentru Poliția de Frontieră în combaterea eficientă a răspândirii coronavirusului de tip Covid-19 și minimizarea impactului negativ cauzat de situația epidemiologică. Stocurile Poliției de Frontieră suplinite cu sprijinul UNHCR vor permite asigurarea dotarea punctelor de trecere a frontierei cu echipament individual de protecție, indispensabil în reducerea riscurilor de infectare la frontieră, dar și oprirea răspândirii virusului pe teritoriul țării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!