/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Mii de oameni au participat la o petrecere ilegală în nordul Franţei. Au fost confruntări violente cu poliţia

missing
01 ianuarie 2021, ora 17:21

Aproximativ 2.500 de persoane au participat la o petrecere ilegală de Anul Nou într-un depozit părăsit din nord-vestul Franţei şi s-au confruntat violent cu poliţia, au anunţat vineri autorităţile, care s-au arătat îngrijorate cu privire la posibilitatea ca în urma evenimentului să crească numărul de contaminări cu SARS-CoV-2.

Oamenii au organizat petrecerea ilegală în Lieuron, în apropiere de Rennes (Bretania), după ce au avut loc altercaţii cu poliţia, au transmis autorităţile locale. Mulţi încă se aflau la faţa locului, vineri, când perimetrul a fost izolat, citează The Guardian.

Jandarmii locali au încercat „să împiedice acest eveniment, dar s-au confruntat cu o ostilitate acerbă din partea multor petrecăreţi” care au incendiat una dintre maşinile proprii şi au aruncat cu sticle şi pietre, se arată în comunicatul autorităţilor. La petrecere au participat oameni de peste tot din Franţa, dar şi din străinătate, scrie News.ro.

Foto: Twitter

Astfel de adunări sunt interzise în Franţa pentru a preveni răspândirea de Covid-19, iar o restricţie de mobilitate (care începe cu ora 20:00) este aplicată pe tot teritoriul ţării. Ea nu a fost ridicată nici pentru noaptea de Anul Nou.

Procurorii au deschis o anchetă cu privire la petrecerea care a avut loc.

Un jurnalist AFP a transmis că vehicule înregistrate în diverse zone ale Franţei încă se aflau parcate acolo, vineri, iar mulţi oameni continuau să petreacă.

În oraşul Marsilia, forţele de securitate au oprit o petrecere ilegală la care se adunaseră circa 300 de oameni. Peste 150 au primit avertismente, iar trei, suspectaţi că au organizat-o, au fost arestaţi.

Ministrul de Interne, Gerald Darmanin, a spus că în Franţa au fost trimişi în teren 132.000 de poliţişti pentru a asigura securitatea în noaptea de Anul Nou şi faptul că este respectată restricţia de mobilitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram