/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

/VIDEO/ Biciclete în loc de sănii. Deși suntem în mijlocul iernii, zăpada continuă să se lase așteptată

missing
02 ianuarie 2021, ora 21:13

Iarnă în calendar și primăvară în termometre! Deși suntem în mijlocul iernii, zăpada încă se lase așteptată, iar soarele a strălucit astăzi ca într-o zi de martie. Locuitorii capitalei au profitat de vremea frumoasă de afară și au invadat parcurile. Oamenii însă s-au plimbat cu rolele sau bicicleta. Chiar și așa, oamenii spun că așteaptă cu nerăbdare să ningă ca să urce și pe sănii. Totuși, cei mai nostalgici după vremurile când stratul de zăpadă ajungea până la brâu sunt oamenii care locuiesc la sate.

Dis-de-dimineață, Grădina Publica Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală a fost luată cu asalt de către chișinăuieni. Obosiți de restricții și tentați de vremea bună de afară, oamenii au profitat de razele calde ale soarelui. Chiar și așa, aceștia recunosc că așteaptă cu nerăbdare să ningă.

Am ieșit cu nepoțica și prietena ei să ne plimbăm, să prindem aceste raze de soare minunate. Era fantastic dacă erau acompaniate de zăpadă, dar și așa ne bucurăm. Când eram micuți, și mergea la școală, părinții ne făceau pârtia, iar nivelul zăpezii era deasupra capului nostru.”

Este frumoasă ziua de azi. Iernile erau mai frumoase cu zăpadă, cu un omuleț de zăpadă, cu sania.”

În timp ce unii au preferat să se plimbe, alții nu au ratat ocazia să facă ture cu bicicleta, trotineta sau cu rolele.

Unii oameni spun că și-ar dori ca iernile să fie cu mult soare, cer senin și fără zăpadă. Totuși, cei mai nostalgici după iernile cu multă zăpadă sunt oamenii de la sate. Locuitorii din Lozova își amintesc cum arăta copilăria lor în această perioadă.

Oamenii explică diferit lipsa ninsorii. Totuși, sătenii spun că acest lucru are efecte negative asupra agriculturii.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic, de ninsoare nu vom avea parte nici în următoarea săptămână. Maximile vor atinge 8 grade Celsius, iar minimele – 1 grad. Începând cu ziua de marți, pe între teritoriu țării ar putea cădea precipitații sub formă de ploaie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram