Fostul judecător al Curții Supreme de Justiție Oleg Sternioală se judecă de un an cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Litigiul este pe rolul Curții de Apel Chișinău, iar fostul judecător, anchetat penal pentru îmbogățire ilicită, cere anularea hotărârii CSM prin care instituția și-a dat acordul să fie cercetat penal. Dacă judecătorii vor accepta demersul lui Sternioală, cauza penală în privința sa ar putea fi clasată, scrie ZdG.

În decembrie 2020, în litigiul dintre CSM și Oleg Sternioală, Curtea de Apel Chișinău anunța pe site-ul său că urma ședința de pronunțare. Aceasta însă a fost amânată, iar pe 30 decembrie instanța anunța că ședinţa s-a amânat, iar dosarul a fost transmis „în cancelarie pentru examinarea cererii de recuzare”. Următoarea ședință pe dosar este programată pentru 5 ianuarie 2021.

În noiembrie 2019, la trei ani și jumătate după ce ZdG a scris că judecătorul Curții Supreme de Justiție, Oleg Sternioală, locuiește într-un imobil de lux, nedeclarat, înregistrat pe numele părinților săi pensionari, organele de drept au inițiat o cauză penală.

Tot atunci, CSM și-a dat acordul ca magistratul să fie cerceta penal.

Procurorii au stabilit că judecătorul a fost cel care a procurat imobilul având o procură de la tatăl său, decedat între timp, iar banii folosiți în această tranzacție ar proveni din surse ilegale. Aceștia au mai descoperit că, în ultimii ani, familia Sternioală a raportat venituri oficiale în valoare de 7,08 milioane de lei, dar, concomitent, a achiziționat mai multe bunuri de lux, valoarea estimativă a cărora depășește suma de 13,8 milioane de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!