/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

România: Ministerul Sănătăţii anunță că nu a fost confirmată noua tulpină a SARS-Cov-2, depistată în Marea Britanie

missing
03 ianuarie 2021, ora 15:44

Update 15:41 // Ministerul Sănătăţii al României precizează că nu a fost confirmată, până în prezent noua variantă SARS-Cov-2 depistată în Marea Britanie, procedura de confirmare urmând a fi definitivată în următoarele zile.

„O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvenţierea genomului viral de către institutele sau unităţile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”, scrie Ageerpres.

***

Noua tulpină a coronavirusului, care a apărut în Marea Britanie, ar fi ajuns și în România. Medicii de la Institutul „Matei Balș” au confirmat că au descoperit virusul la un bărbat întors recent în România, scrie Digi 24.

Sursa scrie că acesta avea simptome de coronavirus, a fost testat pozitiv și s-a stabilit după analiză că este infectat cu noua tulpină, care este mai contagioasă.

Purtătorul de cuvânt de la „Matei Balș”, Cătălin Apostolescu, spune, însă, că nu e stabilit cu certitudine că este vorba de noua tulpină, iar acest lucru se va lămuri în zilele următoare, după teste specifice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram