/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Chiar și după Revelion, la Academia lui Moș Crăciun continuă să vină scrisori de la sute de copii din toată țara

missing
03 ianuarie 2021, ora 21:25

Forfotă la Academia lui Moș Crăciun din Chișinău, acolo unde chiar și după Revelion, ajung sute de scrisori din toată țara. Moșului îi scriu nu doar copiii, dar și adulții, dorințele cărora depășesc puterile moșului. Cineva, de pildă, vrea să-și găsească ursitul, în timp ce altcineva cere o pensie mai mare. Totuși, cele mai multe răvașe le trimit copiii. Diferă și dorințele lor. În timp ce unii își doresc telefoane mobile, alții vor bucate pe masa de Crăciun.

CRISTINA, VOLUNTARĂ, ACADEMIA LUI MOȘ CRĂCIUN: „Dragă Moș Crăciun, eu am fost cuminte tot anul. Te aștept să vii pe la mine și anul acesta. Te rog să-mi aduci un elicopter cu telecomandă, pentru surioara mea mai mică – un cărucior de păpuși, de culoare roz, pentru mama noastră – o tigaie, pentru a găti mai des clătite. Iar pentru tata nu trebuie nimic. Ne are pe noi”.

Faceți cunoștință. Ea este Cristina. Are 23 de ani și, în perioada de iarnă, joacă rolul de spiriduș la Academia lui Moș Crăciun. În total, moșul are 30 de astfel de ajutoare. În aceste zile, toți sunt puși pe treabă. Aceștia primesc sute de scrisori din toată țară și îl ajută pe Moș Crăciun să trimită înapoi cele mai ingenioase răspunsuri. Surprinzător, dar moșului îi scriu nu doar copii, dar și maturi.

IRINA MITACHI BABUHINA, COORDONATOARE, ACADEMIA LUI MOȘ CRĂCIUN: „Sunt domnișoare, care îi cer moșului să ii trimită ursiții, vor să se căsătorească. Și nu doar domnișoare, dar și doamne. Anul acesta chiar am avut o așa scrisoare. Doamna a scris chiar și numele, știe cu cine vrea să se căsătorească. Am primit o scrisoare în care o femeie l-a rugat pe Moș Crăciun să-i mărească pensia”.

Odată ajunse la Academia lui Moș Crăciun, scrisorile sunt numerotate și repartizate pe categorii. În prima intră scrisorile fără adrese, în a doua categorie ajung mesajele picilor care sunt dornici doar de cadouri.

IRINA MITACHI BABUHINA, COORDONATOARE, ACADEMIA LUI MOȘ CRĂCIUN: „Avem categoria scrisorilor interesante, unde copii se împărtășesc cu experiențele pe care le-u trăit, povestesc istorii, despre familiile lor. Sunt copii care nu cer nimic de la moșul. Doar sănătate și să fie familia mereu împreună”.

 ANASTASIA, VOLUNTARĂ, ACADEMIA LUI MOȘ CRĂCIUN: „Cel mai interesant îmi pare să văd visurile copiilor. Uneori, te pot aduce până la lacrimi. Dragă Moș Crăciun, mama noastră a decedat, iar mătușa ne-a luat. Eu te rog din toată inima și sufletul meu să mi-o aduci pe mama în viață. Și dacă mai ai posibilitatea – un telefon”.

NICOLI, VOLUNTARĂ, ACADEMIA LUI MOȘ CRĂCIUN: „Copiii expediază foarte multe creații făcute manual, care sunt foarte apreciate”.

Spiridușii moșului spun că dorințele copiilor sunt diverse. În timp ce unii s-ar mulțumi cu bucate pe masa de Crăciun, sau lemne de foc, alții își doresc un laptop sau telefon performant pentru a putea participa la lecțiile online.

IRINA MITACHI BABUHINA, COORDONATOARE, ACADEMIA LUI MOȘ CRĂCIUN: „Pentru această categorie, noi am creat pomul dorințelor de Crăciun, care este împodobit nu doar cu jucării, dar și scrisorile acestor copii. Fiecare dintre noi poate deveni ajutorul moșului, îndeplinind una sau mai multe dorințe de pe acest pom”.

Ulterior, scrisorile ajung la Moș Crăciun, iar cei care au lăsat și o adresă primesc răspuns la răvaș. Academia lui Moș Crăciun și-a deschis ușile în 2001. Anul trecut aici au fost aduse 16 mii de scrisori din partea copiilor. De această dată, moșul a citit și a răspuns la aproape 10 mii de scrisori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram