/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Decizie dură într-o comună din Hîncești: Autoritățile au decis să omoare animalele fără adăpost

missing
03 ianuarie 2021, ora 21:04

Autoritățile din satul Bobeica, raionul Hîncești au decis ca animalele fără stăpân, care trăiesc în afara localității, să fie împușcate. Și unele specii de păsări ar urma să fie omorâte în același fel. De asta ar urma să se ocupe un grup de vânători din sat. Oamenii din localitate au păreri împărțite. În timp ce unii consideră că în satul lor nu ar trebui să existe animale fără adăpost, alții spun că este o decizie inumană. Cert este că decizia a scandalizat opinia publică. Apărătorii animalelor s-au revoltat, iar unii au inițiat și o petiție prin care cer anularea deciziei.

Această femeie spune că uneori îi este frică să meargă pe stradă din cauza câinilor fără stăpân.

Dar cu câinii într-adevăr că sunt că uneori poți să întârzii noaptea și el vine și te temi să mergi pe stradă”

Mai mult, femeia susține că și păsările prădătoare ar trebui să fie împușcate pentru că îi mănâncă puii.

Totuși, oamenii din sat au păreri împărțite despre această decizie. În timp ce unii cred că în localitatea lor nu ar trebui să existe animale fără stăpân, alții spun că împușcarea lor este o acțiune inumană.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe a consiliului local din Bobeica. Am încercat să vorbim cu primarul localității, Lilian Mustața însă acesta nu a vrut să ne ofere mai multe detalii și a spus că nu are legătură cu această hotărâre.

De cealaltă parte, Olga Sava, care este consilier local și directoare adjunctă a gimnaziului din Bobeica, afirmă că nu este pentru prima dată când animalele fără stăpân sunt împușcate și nu înțelege de ce această decizie a scandalizat opinia publică.

OLGA SAVA, CONSILIERA COMUNEI BOBEICA: „A decis Consiliul, a parvenit o cerere din partea vânătorilor, care, de fapt, în tot anul , și anul precedent a fost așa, care prevede pisicile și câinii vagabonzi, în afara satului , vânătorii ies în afara satului, nu din sat”.

Consiliera susține că autoritățile au prevăzut și un mecanism prin care sunt selectate acele animale.

OLGA SAVA, CONSILIERA COMUNEI BOBEICA: „Un câine nu fuge la distanța de 4, 5 km, cred , de casă – Și dacă totuși se întâmplă să fugă? – Păi nu cred

LOREDANA EȘANU, REPORTERĂ TV8: „Mă aflu la 2 km depărtare de satul Bobeica, și anume la așa distanță, conform Consiliului Raional , ar putea fi împușcate animalele fără stăpân. Acestea ar putea fi purtătoare de boli precum rabia, care ar dăuna sătenilor”.

La mijlocul lunii decembrie, consiliul local din Bobeica a adoptat o hotărâre privind reglarea numerică a animalelor și păsărilor care ar putea dăuna societății. Astfel, acestea ar urma să fie împușcate de către un grup de 15 vânători. Decizia a ajuns pe rețelele de socializare și a scandalizat opinia publică. Unii apărători ai animalelor au inițiat chiar și un flashmob. Aceștia au publicat mai multe fotografii cu animale care au la gât pancarte. Unii dintre ei au înaintat o petiție online prin care cer să fie anulată această decizie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram