Laboratoarele publice din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) nu au capacitatea de a depista noua tulpină a coronavirusului. Despre aceasta a anunțat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății Cristina Stratulat. 

Potrivit autorităților, la necesitate probele vor fi expediate laboratoarelor regionale. În acest sens, specialiștii ANSP sunt instruiți conform regulamentelor internaționale privind prelevarea probelor. Ministerul Sănătății cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt în proces de achiziționare a echipamentelor necesare pentru diagnosticarea noii tulpini a virusului.

Pentru prima oară noua tulpină a coronavirusului a fost depistată în Marea Britanie. Acum aceasta s-a răspândit în mai multe state europene. Ieri primul caz a fost înregistrat în România.

Tot ieri, Ministerul Sănătății a anunțat că un caz de import de COVID-19 este din Marea Britanie. Deocamdată nu se cunoaște dacă este vorba despre noua tulpină.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 145 873, iar celor decedați la 3 037.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!