Gunoiștea din preajma localității Țânțăreni va fi exploatată pentru încă un an. Aceasta, după ce Primăria municipiului Chișinău în comun cu administrația comunei Țânțăreni, raionul Anenii Noi, au încheiat un nou acord adițional la Contractul de Societate Civilă, valabil până la 31 decembrie 2021, pentru exploatarea gunoiștii municipale din preajma localității respective.

Decizia în acest scop a fost luată la finele anului 2020. Despre acest lucru s-a menționat la ședința operativă a Primăriei de astăzi, 4 ianuarie.

Potrivit contractului dintre părți, Primăria Chișinău se angajează ca pe parcursul anului 2021 să realizeze următoarele acţiuni: Transferarea pe contul juridic al Primăriei comunei Țânțăreni a sumei 10 milioane lei; executarea lucrărilor de consolidare a barajului poligonului; întreținerea stației de tratare a levigatului; fortificarea digului cu plantarea arborilor; continuarea lucrărilor de reparație a străzilor din localitate; modernizarea poligonului de deșeuri; construcția clădirilor operaționale la gunoiște; securizarea poligonului de la Țânțăreni; inițierea proiectării scurgerii apei din stația de tratare a levigatului; evacuarea deșeurilor din satul Țânțăreni de 2 ori pe lună; reamplasarea țevii de gaz de înaltă presiune (satul Nou); finalizarea stației de pompare din satul Țânțăreni și alocarea rumegușului de asfalt.

Potrivit autorităților, pe parcursul anului 2020, Primăria municipiului Chișinău, precum și ÎM Regia „Autosalubritate” și-au respectat toate angajamentele asumate față de comuna Țânțăreni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!