Un scandal uriaș a izbucnit în Statele Unite chiar pe ultima sută de metri a mandatului de președinte al lui Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a fost înregistrat în timp ce încerca să-l convingă pe un oficial al comisiei electorale din statul Georgia „să-i facă rost” de voturile necesare pentru a-i anula victoria contracandidatului Joe Biden la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020, scrie digi24.ro.

Convorbirea telefonică a avut loc sâmbătă și are o durată de aproape o oră.

Cotidianul The Washington Post – același care în urmă cu câteva decenii dezvăluia afacerea Watergate, ce a dus la demisia președintelui Nixon – a intrat acum în posesia acestei înregistrări audio și a publicat inclusiv transcriptul ei.

În timpul convorbirii neobișnuit de lungi, Trump îi cere pe diverse tonuri republicanului Brad Raffensperger, secretarul de stat din Georgia, să-i găsească 11.780 de voturi pentru a depăși avansul pe care Joe Biden îl are în fața lui. Trump îl ceartă, îl flatează, îl imploră și îl amenință pe oficialul republican cu un val de consecințe legale, dacă acesta refuză să-l susțină. La un moment dat, îi spune că în caz contrar, își asumă „un mare risc”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!