/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Scandal în SUA. Înregistrare cu Trump care încearcă să-l convingă pe un oficial să-i „găsească” voturi

missing
04 ianuarie 2021, ora 09:33

Un scandal uriaș a izbucnit în Statele Unite chiar pe ultima sută de metri a mandatului de președinte al lui Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a fost înregistrat în timp ce încerca să-l convingă pe un oficial al comisiei electorale din statul Georgia „să-i facă rost” de voturile necesare pentru a-i anula victoria contracandidatului Joe Biden la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020, scrie digi24.ro.

Convorbirea telefonică a avut loc sâmbătă și are o durată de aproape o oră.

Cotidianul The Washington Post – același care în urmă cu câteva decenii dezvăluia afacerea Watergate, ce a dus la demisia președintelui Nixon – a intrat acum în posesia acestei înregistrări audio și a publicat inclusiv transcriptul ei.

În timpul convorbirii neobișnuit de lungi, Trump îi cere pe diverse tonuri republicanului Brad Raffensperger, secretarul de stat din Georgia, să-i găsească 11.780 de voturi pentru a depăși avansul pe care Joe Biden îl are în fața lui. Trump îl ceartă, îl flatează, îl imploră și îl amenință pe oficialul republican cu un val de consecințe legale, dacă acesta refuză să-l susțină. La un moment dat, îi spune că în caz contrar, își asumă „un mare risc”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram