social

Situația epidemiologică în Chișinău. Ultimele date prezentate de autorități

04 ianuarie 2021, ora 09:05
Distribuie:

Situația epidemiologică în municipiul Chișinău se îmbunătățește, în ultimele două săptămâni fiind atestată o descreștere a cazurilor noi de coronavirus. Despre aceasta a spus șefa Direcției sănătate a primăriei Capitalei Tatiana Bucearschi la ședința tradițională de luni. 

„Începând cu a doua jumătate a lunii decembrie 2020 asistăm la o scădere bruscă a numărului de infectanți, dar o relaxarea prematură poate duce la o agravare a situației”, a declarat Tatiana Bucearschi.

Capacitatea de internare în instituțiile medicale este de 1 172 de paturi, plus alte 200 de paturi de tiraj. În spitalele din Capitală sunt internați 52 de pacienți din republică, restul sunt din Chișinău.

În Chișinău au fost confirmate 61 454 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 45 186 de pacienți s-au tratat, iar 975 au pierdut lupta cu boala. Sub supravegherea medicală se află 10 889 de persoane.

Distribuie:
Dacă ți-a plăcut acest material - te invităm să-l distribui pe rețelele de socializare pentru ca să afle și prietenii tăi.
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetelegram