Situația epidemiologică în municipiul Chișinău se îmbunătățește, în ultimele două săptămâni fiind atestată o descreștere a cazurilor noi de coronavirus. Despre aceasta a spus șefa Direcției sănătate a primăriei Capitalei Tatiana Bucearschi la ședința tradițională de luni. 

„Începând cu a doua jumătate a lunii decembrie 2020 asistăm la o scădere bruscă a numărului de infectanți, dar o relaxarea prematură poate duce la o agravare a situației”, a declarat Tatiana Bucearschi.

Capacitatea de internare în instituțiile medicale este de 1 172 de paturi, plus alte 200 de paturi de tiraj. În spitalele din Capitală sunt internați 52 de pacienți din republică, restul sunt din Chișinău.

În Chișinău au fost confirmate 61 454 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 45 186 de pacienți s-au tratat, iar 975 au pierdut lupta cu boala. Sub supravegherea medicală se află 10 889 de persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!