Echipele de asistență medicală urgentă au efectuat 6.354 de intervenții de la 1 ianuarie 2021. Astfel, în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 2.094 pacienți, dintre care 1.825maturi și 269 copii, informează Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 1.264 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 20 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 852 de cazuri, dintre care 79 de accidente vasculare cerebrale. Urgențele respiratorii au constituit 1.183 solicitări, dintre care 450 pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA).

Din primele zile ale anului curent, medicii de pe ambulanță au deservit 28 persoane cu urgențe toxice. Echipele AMU au acordat asistență medicală urgentă la 10 pacienți, care prezentau simptome ale intoxicației cu alcool, inclusiv în cazul a 3 minori.

Tot de la 1 ianuarie, 2 persoane cu vârstele cuprinse între 70 și 76 de ani au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I-II. Cazurile au fost înregistrate în Capitală și în raionul Leova. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienții au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

Totodată, la 3 ianuarie, o femeie de 25 de ani din raionul Hâncești a adus pe lume o fetiță sănătoasă de aproximativ 3.700 gr. Ulterior, mama și nou-născutul au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!