/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

De la începutul anului, peste 6000 de intervenții au fost efectuate de echipele de asistență medicală urgentă

missing
05 ianuarie 2021, ora 11:40

Echipele de asistență medicală urgentă au efectuat 6.354 de intervenții de la 1 ianuarie 2021. Astfel, în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară au fost transportați 2.094 pacienți, dintre care 1.825maturi și 269 copii, informează Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP).

Echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 1.264 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 20 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 852 de cazuri, dintre care 79 de accidente vasculare cerebrale. Urgențele respiratorii au constituit 1.183 solicitări, dintre care 450 pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA).

Din primele zile ale anului curent, medicii de pe ambulanță au deservit 28 persoane cu urgențe toxice. Echipele AMU au acordat asistență medicală urgentă la 10 pacienți, care prezentau simptome ale intoxicației cu alcool, inclusiv în cazul a 3 minori.

Tot de la 1 ianuarie, 2 persoane cu vârstele cuprinse între 70 și 76 de ani au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I-II. Cazurile au fost înregistrate în Capitală și în raionul Leova. După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienții au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar.

Totodată, la 3 ianuarie, o femeie de 25 de ani din raionul Hâncești a adus pe lume o fetiță sănătoasă de aproximativ 3.700 gr. Ulterior, mama și nou-născutul au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram