/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Morari spune că există o legătură între Platon și soția lui Stoianoglo. Reacția controversatului om de afaceri și a PG

missing
06 ianuarie 2021, ora 16:31

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari spune că există o legătură între controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, oamenii din anturajul acestuia și soția procurorului general Alexandr Stoianoglo. Drept replică, controversatul om de afaceri a spus că singurul scop al lui Viorel Morari este discreditarea procurorului general. Alexandr Stoianoglo a respins acuzațiile lansate atât asupra sa, cât și la adresa membrilor familiei sale.

Morari spune că există o legătură între Platon și soția lui Stoianoglo

În cadrul unei conferințe de presă, pe 6 ianuarie, Viorel Morari a spus că a găsit în baza de date a Ministerului Justiției din Ucraina acte care demonstrează că soția lui Alexandr Stoianoglo ar fi fost beneficiară a două companii, care în cele din urmă s-au dovedit a fi acționare a unei bănci comerciale din R. Moldova, în care Veceaslav Platon deținea o parte din acțiuni.

„Această legătură scoate în vileag de ce se urgentează examinarea dosarului de revizuire a lui Veaceslav Platon. Alexandr Stoianoglo nu a acționat de bună credință. Probabil că datorită existenței legăturii între Veaceslav Platon și membrii familiei lui Alexandru Stoianoglo este posibilă șantajarea procurorului general”, a declarat Viorel Morari.

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție a mai precizat că a fost informat de avocatul său că fost citat, pentru 14 ianuarie, în legătură cu o altă potențială bănuială.

„Nu am de gând să mă eschivez, chiar dacă aș ști cu certitudine că din nou voi fi plasat în arest în Penitenciarul nr. 13. Sunt gata să-mi iau hainele, să mă duc la porțile penitenciarului și să vă aștept abuzurile dumneavoastră, domnule Stoianoglo”, a precizat Viorel Morari.

Platon spune că aceste acțiuni au drept scop discreditarea activității Procuraturii Generale

Drept replică, controversatul om de afaceri a spus că ieri au fost efectuate modificări în Registrul statului vecin și drept beneficiară a firmei „Djet Business Limited” și a companiei „Verloc Development Inc” a fost înscrisă Svetlana Curdova, soția procurorului general.

Veaceslav Platon a spus că aceste schimbări au fost făcute fără ca el să fie înștiințat și că se va adresa la organele de drept din Ucraina, pentru a fi pornit un proces penal. Controversatul om de afaceri a declarat că singurul scop cu care a fost făcut anunțul lui Viorel Morari este discreditarea procurorului general și nu este altceva decât o provocare.

Stoianoglo respinge orice acuzații

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo a respins acuzațiile lansate atât asupra sa, cât și la adresa membrilor familiei sale, prin care potrivit lui se încearcă acreditarea ideii că ar avea vreo tangență cu anumite companii delicte, afiliate unui figurant pe anumite dosare.

„Apar câteva întrebări firești către șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, care având un asemenea „compromat” a ales să le prezinte abia acum și cum de se face că a aflat primul despre schimbarea subită, pe site-ul Ministerului ucrainean al Justiției a acestor date?

Potrivit informațiilor operative, obținute de la colegii ucraineni, ieri, 5 ianuarie 2021, într-un birou notarial de la Kiev, persoane deocamdată neidentificate, au autentificat notarial modificări în registrul companiilor la care s-a referit respectivul, astfel încât, peste noapte, beneficiar final al acestor firme să figureze numele soției procurorului general.

Sunt absolut clare și firești tentativele persoanelor certate la cuțit cu legea de a minți şi manipula cinic cu date pentru a crea neîncredere în cei care-i anchetează și să-şi facă jocurile.

Precizăm că, această intervenție a inculpatului Morari vine după informarea despre citarea sa pentru săptămâna viitoare la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire pe mai multe capete de acuzare pentru infracțiuni din perioada exercitării funcției de Șef al Procuraturii Anticorupție”, se arată într-un comunicat al PG.

Procuratura menționează că gestionează o cauză penală privind amestecul în înfăptuirea urmăririi penale pe frauda bancară, iar acțiunile persoanelor care au falsificat documente și au introdus recent modificări în sistemul informațional al Ministerului ucrainean al Justiției vor fi examinate prin prisma acestei componențe de infracțiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram