/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Republicanii îl acuză pe Trump de lovitură de stat. Ușile din Congres sunt păzite cu arme

missing
06 ianuarie 2021, ora 23:37

Clădirea Capitolului, unde se desfășura ședința în care Congresul urma să valideze alegerea lui Joe Biden, a fost ocupată de susținători ai președintelui în funcție, Donald Trump. Unii dintre congresmeni, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în birouri. Situația tensionată din SUA i-a făcut pe unii dintre aceștia să vorbească despre „o lovitură de stat.”

Republicanul Adam Kinzinger, membru al Camerei Reprezentanților, a scris un mesaj pe Twitter în care susține că intrarea cu forța în clădirea Capitolului este „o încercare de lovitură de stat”, scrie digi24.ro.

În direct la CNN, acesta a declarat că revoltele de la Capitoliu au fost alimentate de teoriile conspirației, numindu-le „cu totul disprețuitoare”.

„Oriunde altundeva pe glob, am numi asta o încercare de lovitură de stat. Cred că asta este”, a adăugat el.

Un alt congresmen, republicanul Mike Gallagher, suporter a lui Donald Trump, îi cere acestuia să pună capăt anarhiei. „Este gata. Alegerile s-au terminat. Nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat Gallagher.

Clădirea Capitolului a fost închisă oficială, însă în interior sunt, în continuare, suporteri ai președinteului în funcție, Donald Trump. Protestatarii violenți caută congresmenii pentru a-i forța să întoarcă rezultatul alegerilor în favoarea lui Trump.

Între timp, forțele de protecție îi evacuează pe congresmeni. Aceștia au primit măști speciale de protecție, pentru a putea fi evacuați în siguranță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram