Agenția Proprietăți Publice (APP) a înstrăinat complexul de clădiri de pe teritoriul bazei de odihnă „Ciaika”, situat pe litoralul Ucrainei, în orașul Coblevo unei persoane apropiate de parlamentarul Vladimir Andronachi, iar în scurt timp, complexul urmează a fi înregistrat pe o companie care aparține alesului poporului, prețul de vânzare a imobilelor fiind unul derizoriu. Despre aceasta a anunțat într-un comunicat de presă vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari. L-am contactat pe deputatul Andronachi pentru o reacție, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon. 

„Alexandr Slusari atrage atenția Procuraturii, Curții de Conturi asupra faptului că la 16 decembrie 2020 APP în cadrul unei așa-zise licitații a înstrăinat complexul. Prețul de vânzare a clădirilor de suprafața totală de 1 340 de metri pătrați a fost de doar 1,8 milioane de lei”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Potrivit deputatului, baza de odihnă a fost vândută conform formulei 82 de dolari pentru un metru pătrat. Aceasta este una funcțională, are patru etaje și cantină și este amplasată la o distanță de doar 300 de metri de la plajă.

„Pentru comparație, am căutat pe Google oferte similare în Coblevo. O mică baza de odihnă de 478 de metri pătrați este propusă spre vânzare cu prețul inițial de 470 de mii de dolari sau aproximativ o mie de dolari pentru un metru pătrat. Din informația parvenită din surse demne de încredere, cumpărătorul, persoana interpusă a lui Vladimir Andronachi este un polițist pensionat, care în scurt timp urmează să reînregistreze acest obiect pe o companie care aparține deputatului”, spune deputatul.

Alexandr Slusari declară că a postat informația respectivă pe rețelele sociale în speranța că organele competente se vor autosesiza pe acest caz, dar va face și o sesizare oficială, în calitate de deputat.

Totodată, Alexandr Slusari intenționează să propună în Parlament un moratoriu pentru orice privatizare a patrimoniului R. Moldova în Ucraina până la efectuarea de către Curtea de Conturi a unui control exhaustiv asupra stării bunurilor moldovenești în țara vecină și modul de gestionare a acestora cu prezentarea informației detaliate legislativului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!