Un deputat norvegian al Partidului Progresului (populist, de dreapta), care l-a nominalizat în septembrie 2020 pe preşedintele american Donald Trump la Premiul Nobel pentru Pace, a afirmat joi că acesta a meritat nominalizarea, dar că acum nu ar mai face-o, relatează dpa. Politicianul norvegian spune că, după ce a pierdut alegerile, Trump dă „semne de dezechilibru mintal”.

„Nominalizarea la Nobel a fost pentru acordul de pace pe care (Trump – n.r.) l-a obţinut în Orientul Mijlociu. Dar după înfrângerea în alegerile prezidenţiale cred că a dat unele semne de dezechilibru mintal”, a afirmat deputatul Christian Tybring-Gjedde (Partidul Progresului, populist).

„Nu este momentul să primească Premiul Nobel pentru Pace şi nu îl va primi”, a declarat politicianul norvegian pe canalul TV2, calificând drept „înspăimântătoare” scenele văzute la Capitoliu.

Christian Tybring-Gjedde l-a nominalizat în septembrie anul trecut pe Trump la Nobel pentru rolul său în medierea acordului de normalizare a relaţiilor dintre Emiratele Arabe Unite şi Israel, subliniind că, pe fundalul deceniilor de eforturi pentru pace în Orientul Mijlociu, Trump a obţinut mai multe progrese decât oricine altcineva.

Politicianul norvegian l-a nominalizat pe Trump pentru aceeaşi înaltă distincţie şi în 2019, evocând summitul din 2018 din Singapore dintre preşedintele american şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, scrie digi24.ro.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!