Congresul SUA tocmai a ratificat victoria președintelui ales, Joe Biden, asupra lui Donald Trump. Numărarea celor trei voturi electorale din Vermont i-au pus pe Biden și pe vicepreședintele ales Kamala Harris peste pragul de 270 necesar pentru a câștiga președinția, scrie cnn.

Senatul și Camera au respins obiecțiile de a respinge voturile electorale ale Georgiei și Pennsylvania pentru Biden. Republicanii s-au opus și voturilor electorale din Arizona, Nevada și Michigan, dar moțiunile au eșuat înainte de a ajunge la dezbatere.

Certificarea vine după ce manifestanții pro-Trump au luat cu asalt capitolul SUA miercuri. Sesiunea comună a Congresului, care este în mod normal un pas ceremonial, a fost oprită timp de câteva ore, când protestatarii au intrat Capitoliu.

Procesele s-au reluat la aproximativ ora 20:00 cu vicepreședintele Mike Pence, readucând sesiunea Senatului în ordine. „- Hai să ne întoarcem la muncă”, spuse Pence.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!