Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

social

Uniunea Europeană a amânat introducerea unei noi reguli de intrare pentru cetățenii moldoveni în spațiul Schengen

07 ianuarie 2021, ora 15:19
Distribuie:

Cetățenii Republicii Moldova cu pașapoarte biometrice pot intra în UE conform vechilor reguli timp de cel puțin încă un an. Înregistrarea obligatorie pentru cetățenii care au posibilitatea de a călători fără viză în UE a fost amânată până în 2022, potrivit site-ului web al Sistemului de Autorizare și Informare a Călătoriei (ETIAS).

Noua regulă trebuia să intre în vigoare de la începutul anului 2021, dar s-a decis amânarea acesteia.

ETIAS este Sistemul European de Informații și Autorizații de Călătorie. Este un sistem electronic automat care monitorizează și autorizează intrarea în spațiul Schengen a persoanelor ce provin din țările pentru care au fost abrogate vizele.

Înregistrarea în ETIAS pentru călătoria în UE va fi posibilă online, iar costul va fi de 7 euro. Cetățenii sub 18 și peste 70 de ani se vor înregistra gratuit. Permisul va fi eliberat pentru o perioadă de trei ani dacă data de expirare a pașaportului nu este mai mică decât acest termin.

Permisul ETIAS nu oferă avantaje suplimentare regimului fără vize, va fi posibil să rămâneți în țările Schengen până la 90 de zile în termen de 180 de zile.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram