Interzicerea focurilor de artificii în Republica Moldova. Aceasta este solicitarea a zeci de cetățeni, care au semnat o petiție online în acest sens. Oamenii au enumerat și mai multe motive pentru care cer retragerea din vânzare a petardelor. 

Printre acestea se numără:

– Efectele negative asupra climei;
– Traumarea psihică si fizică a animalelor;
– Protejarea mediului;
– Din motive de siguranţă.

Semnatarii spun că astfel doresc să protejeze animalele și să beneficieze de aer curat. „Particulele fine de praf eliberate în atmosferă sunt considerate nocive pentru sănătate umană și animală”, a menționat autorul petiției.

Tot el spune că artificiile de Revelion reprezintă unul dintre cele mai neobișnuite evenimente de poluare atmosferică în decursul unui an, iar majoritatea particulelor aerosolizate prin arderea focurilor de artificii constau din metale și compușii lor folosiți în artificii.

În momentul publicării știrii petiția era deja semnată de către 74 de persoane. Dacă sunteți de aceeași părere precum și semnatarii, puteți accesa petiția pe acest link.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!