Șoferul care, aseară, a tamponat mortal un bărbat pe trecerea de pietoni, la Peresecina, este cercetat în liberate. Și asta pentru că el colaborează cu ancheta. Chiar și așa, acesta riscă până la 7 ani de detenție. Aseară, după impact, conducătorul auto și-a scos plăcuțele de înmatriculare de la mașină. Deși martorii care erau la fața locului spuneau că acesta este un politican, Poliția spune că bărbatul nu are tangențe cu politicul. Totuși, potrivit unor surse, în 2009, acesta a încercat să ajungă în Parlament, figurând pe listele unui partid.

Deși scoaterea plăcuțelor de înmatriculare de pe mașină ar fi interzisă în urma accidentelor, la sosirea Poliției, acestea nu se aflau pe autovehicul.

SILVIA VETCU, OFIȚERĂ DE PRESĂ, IGP: „Când au ajuns la fața locului, au constatat că plăcuțele de înmatriculare de la automobilul implicat în accident lipseau, deoarece așa a decis proprietarul automobilului. După impact, el a fost cel care a solicitat intervenția serviciilor specializate, pentru a i se acorda ajutor victimei. Bănuitul este cercetat în stare de libertate, nu sunt motive că acesta s-ar putea eschiva de la organul de urmărire penală.”

Accidentul a avut loc aseară, în jurul orei 17.30, pe traseul care traversează localitatea Peresecina, chiar pe trecerea de pietoni. Un automobil de marca BMW, condus de un bărbat de 68 de ani, a tamponat mortal un bărbat de 52 de ani, locuitor din sat. Martorii spun că trecerea de pietoni din acest loc este foarte periculoasă, așa că aici se produc deseori accidente.

„El aștepta la zebră. Mașina avea viteză prea mare și nu a reușit să frâneze.”

„Iată, căciula e pe zebră și uitați-vă unde l-a aruncat. El a așteptat acolo vreo 10 minute. Nu putea să treacă pentru că are probleme cu picioarele, a mers încet. A așteptat ca să fie mai puțin transport.”

„Avea viteză mare. Iată ce s-a întâmplat. Aici nu doar viteza, aici în fiecare săptămână se întâmplă câte ceva. Noi, pe trecere, trebuie să așteptăm ca să oprească cineva.”

Deși martorii aveau bănuieli că șoferul este un politician și va scăpa basma curată, poliția neagă acest lucru.

SILVIA VETCU, OFIȚERĂ DE PRESĂ, IGP: „Totodată, menționăm faptul că șoferul nu este politician, conducea automobilul cu viteză adaptată pentru circulația în localitate.”

Chiar și așa, potrivit surselor, acesta a încercat pe liste de partid să ajungă în Legislativ. Conform Codului Penal, bărbatul riscă închisoare de până la 7 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!