/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ Când va examina CC sesizările care vizează Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova

missing
11 ianuarie 2021, ora 16:53

Curtea Constituțională urmează să se întrunească, săptămâna viitoare, într-o ședință în care va examina sesizările depuse în legătură cu legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Ședința se va desfășura pe date de 21 ianuarie curent, cu începere de la ora 10:00. Atunci vor fi examinate sesizările depuse de deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, care au contestat Legea nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că în proiectul de lege, semnat de mai mulți deputați socialiști, se menționează că „limba rusă, în calitate de limbă de comunicare interetnică se folosește pe teritoriul republicii, se folosește alături de limba de stat”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram