Curtea Constituțională urmează să se întrunească, săptămâna viitoare, într-o ședință în care va examina sesizările depuse în legătură cu legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Ședința se va desfășura pe date de 21 ianuarie curent, cu începere de la ora 10:00. Atunci vor fi examinate sesizările depuse de deputații Octavian Țîcu, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, care au contestat Legea nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că în proiectul de lege, semnat de mai mulți deputați socialiști, se menționează că „limba rusă, în calitate de limbă de comunicare interetnică se folosește pe teritoriul republicii, se folosește alături de limba de stat”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!