Pe mai multe trasee din țară se circulă în condiții de iarnă, iar serviciile speciale intervin cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant în toate zonele respective.

Temperaturile scăzute și ninsorile pot crea probleme participaților la trafic, avertizează reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP. Pentru a evita situațiile de risc, toți șoferii sunt îndemnați să respecte regulile de circulație.

Mai mult, conducătorii auto trebuie să-și echipeze autoturismul cu anvelope de iarnă, lanțuri, lichid de parbriz de iarnă, chiar și lopată, pătură și rezervorul plin.

Înainte de a porni la drum, se recomandă curățarea corespunzătoare a automobilului, în cazul în care acesta este înghețat.

Conducătorii auto mai sunt îndemnați să păstreze distanța de siguranță față de autoturismele din față, chiar și atunci când drumul este negru, când sunt temperaturi negative aderența scade.

Și viteza trebuie să fie adaptată, conform condițiilor meteo, iar autoturismul nu trebuie bruscat.

Precizăm că în contextul răcirii vremii, și salvatorii au venit cu mai multe recomandări, printre care respecte regulile antiincendiare pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!