/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 807: Atac în Rusia și lupte grele la Harkov! ISW avertizează Moldova, iar Finlanda anunță soluția de pace

Ninge în mai multe regiuni din țară. Specialiștii intervin cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant 

missing
11 ianuarie 2021, ora 11:14

Pe mai multe trasee din țară se circulă în condiții de iarnă, iar serviciile speciale intervin cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant în toate zonele respective.

Temperaturile scăzute și ninsorile pot crea probleme participaților la trafic, avertizează reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP. Pentru a evita situațiile de risc, toți șoferii sunt îndemnați să respecte regulile de circulație.

Mai mult, conducătorii auto trebuie să-și echipeze autoturismul cu anvelope de iarnă, lanțuri, lichid de parbriz de iarnă, chiar și lopată, pătură și rezervorul plin.

Înainte de a porni la drum, se recomandă curățarea corespunzătoare a automobilului, în cazul în care acesta este înghețat.

Conducătorii auto mai sunt îndemnați să păstreze distanța de siguranță față de autoturismele din față, chiar și atunci când drumul este negru, când sunt temperaturi negative aderența scade.

Și viteza trebuie să fie adaptată, conform condițiilor meteo, iar autoturismul nu trebuie bruscat.

Precizăm că în contextul răcirii vremii, și salvatorii au venit cu mai multe recomandări, printre care respecte regulile antiincendiare pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram