Subiectul proprietăților Republicii Moldova în Ucraina trebuie să fie discutat la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate. O spune vicepreședintele Parlamentului și al Platformei DA, Alexandr Slusari, care a făcut un apel către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, privind includerea în ordinea de zi a subiectului.

„Evident, nici Guvernul interimar și nici Agenția Proprietății Publice nu au o strategie de gestionare a patrimoniului moldovenesc din Ucraina. Mai mult ca atât, se vede clar că există o grupare criminală, protejată la cel mai înalt nivel la Chișinău, care, pe fundalul inacțiunilor autorităților abilitate, delapidează activele de sute de milioane, create de mai multe generații ai oamenilor din țara noastră”, a menționat deputatul.

Deputatul spune că situația ce ține de administrarea bunurilor publice moldovenești în țara vecină, mai ales pe fundalul atribuțiilor limitate ale guvernului, care nu poate opera remanieri de cadre, este mai mult decât gravă.

„Activele a două întreprinderi, cariere de extragere a zăcămintelor din Pervomaisc și Cernăuți, practic, sunt pierdute. Apropo, din informație demnă de încredere aflăm că la cariera din Pervomaisc rezervele de granit sunt estimate pentru aproximativ 170 de ani. Sanatoriul Moldova de 17641 m.p. amplasat pe aproximativ cinci hectari, teoretic aparține Republicii Moldova, iar practic se află în aer. Nu este clar ce autoritate publică centrală moldovenească actualmente gestionează acest obiect”, a declarat Alexandr Slusari.

Alexandr Slusari mai spune că un șir de baze de odihnă de pe litoralul din Ucraina se află în stare deplorabilă. „Se urmărește falimentarea premeditată a acestora și privatizarea la prețuri derizorii. Alte bunuri deja sunt expuse la vânzare la prețuri foarte reduse”, a precizat deputatul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!