/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Vremea se răcește simțitor în următoarele zile. Recomandările salvatorilor, pentru a evita situațiile de risc 

missing
11 ianuarie 2021, ora 10:43

Vremea se răcește simțitor în următoarele zile. În aceste condiții, salvatorii și pompierii vin cu mai multe recomandări și îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare. 

„O atenție sporită pompierii o acordă asupra utilizării surselor de încălzire. În acest sens, oamenii sunt îndemnați să respecte regulile antiincendiare pentru evitarea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon. Persoanele sunt rugate să utilizeze în mod corespunzător sobele, coșurile de fum, instalațiile alimentate la gaze naturale și aparatele electrice de încălzire”, spune purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu.

De asemenea, pompierii nu recomandă aprinderea focului în sobe cu lichide ușor inflamabile. Mai mult, oamenii sunt atenționați despre riscul intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Astfel, specialiștii recomandă aerisirea încăperilor încălzite cu sobe, iar focul trebuie să fie stins în timpul nopții. „Pentru siguranța minorilor, angajații IGSU roagă maturii să nu lase copiii nesupravegheați în casă cu focul aprins în sobă”, mai spune Liliana Pușcașu.

Salvatorii avertizează și asupra pericolului formării stratului de gheață pe suprafața bazinelor acvatice în urma temperaturilor joase. Nu este indicat ca oamenii să iasă pe gheață dacă stratul format nu depășește 8-10 cm.

„Minorii și pescarii sunt cei mai expuși riscului de prăbușire. Pentru a evita tragediile, părinții sunt atenționați să nu-și lase copiii să se joace pe gheață dar și în preajma lacurilor și râurilor. De asemenea, în condiții meteorologice nefavorabile IGSU recomandă conducătorilor auto să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul automobilului să păstreze lopată, nisip și lanțuri”, precizează specialiștii.

În situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul de Urgență 112.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram