De la începutul anului, în grădinițele din capitală este aplicat meniul unic pentru alimentația copiilor, ce presupune livrarea către instituțiile de educație timpurie (IET) a produselor de aceeași calitate, origine și la același preț. 

Anunțul a fost făcut de către autoritățile municipale care susțin că aplicarea meniului unic în grădinițe va contribui la creșterea eficienței achizițiilor publice și utilizarea optimă a mijloacelor financiare.

În baza recomandărilor ministerelor de resort, Primăria Chișinău, în comun cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CSP) vor elabora un infografic privind organizarea și ilustrarea procesului de alimentație în instituțiile de învățământ, astfel ca publicul să cunoască toate etapele de organizare.

Totodată, Direcția generală educație, tineret și sport a elaborat un proiect de Regulament care stabilește modul de executare și monitorizare a contractelor de achiziţii publice a produselor alimentare și a procesului de alimentație a copiilor din instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău, pentru facilitarea procedurilor și monitorizarea contractelor de achiziții, precum și modalitatea de executare a acestora.

Până pe 28 ianuarie, manageri de instituții preșcolare vor sesiza printr-un chestionar online toate neregulile și dificultățile întâmpinate în procesului de implementare a meniului unic.

Plângerile urmează a fi analizate și soluționate de municipalitate, în comun cu agenții economici, ANSA și Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!