/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Sancțiuni UE și tancuri binecuvântate de preoți. Colaborator al Ambasadei Ruse, interzis în Moldova

Renato Usatîi se vrea candidat pentru funcția de prim-ministru pentru a provoca alegeri anticipate

12 ianuarie 2021, ora 20:22

Președintele „Partidului Nostru” Renato Usatîi se vrea candidat pentru funcția de prim-ministru. În cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV8, politicianul a spus că urmează să discute cu șefa statului Maia Sandu acest subiect, fiind sigur că nu va avea susținerea deputaților și astfel se va declanșa mecanismul prin care vor fi declanșate alegeri parlamentare anticipate.

„După ce va reveni din Kiev, îi voi propune Maiei Sandu să înainteze candidatura mea la această funcție. Mă voi adresa și către deputații din Parlament. Vă imaginați care va fi reacția Zinaidei Greceanîi, a lui Vlad Batrîncea. Voi ieși în fața deputaților pentru ca să nu mă voteze. Sunt sigur că nu voi avea susținerea deputaților socialiști, democrați și a celor din fracțiunea „Șor”, a spus Renato Usatîi.

Politicianul a precizat că ideea i-a venit în ultimele 24 de ore și puține persoane sunt care au cunoscut până în prezent despre aceasta. Renato Usatîi a precizat că discută cu Maia Sandu, iar ultima oară au vorbit de 1 ianuarie, când s-au felicitat reciproc cu sărbătorile de iarnă.

În prezent, interimatul la șefia Guvernului este asigurat de către ministrul Afacerilor Exerne Aureliu Ciocoi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram