Doi tineri, în vârstă de 21 și 34 de ani, originari din UTA Găgăuzia și Taraclia, au fost reținuți după ce ar fi furat telefoane mobile în valoare de 500.000 de lei din mai multe magazine specializate din Bălți și Chișinău. Anterior aceștia au fost judecați pentru infracțiuni analogice.

Potrivit oamenilor legii, tinerii au comis furturile pe parcursul lunilor septembrie – octombrie 2020. În urma măsurilor speciale de investigații, doi dintre cei patru indivizi implicați în comiterea furturilor au fost identificați.

Activitatea ascunsă şi bine organizată a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 2 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea furturilor.  din magazinele specializate.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora era bine determinată, fiecare membru al grupării criminale avea rolul său în comiterea infracțiunii. Indivizii pătrundeau în magazine pe timp de noapte, prin deteriorarea sticlei de la ușa de la intrare. Acțiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, cât și la casele de amanet, polițiștii au depistat și ridicat telefoanele mobile pe care aceștia le-au vândut.

La moment bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile și sunt cercetați penal pentru furt. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 12 ani.

Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea și stabilirea altor persoane implicate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!