Jurnalista Lidia Bobândă s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Anunțul a fost făcut de jurnalista Valentina Ursu.

„S-a prăpadit și Lidia Bobână, care a lucrat timp de 34 de ani la Radioul Naţional. Cea atat de iubită de toata lumea care a citit/a ascultat macăr o data un articol/o emisiune radio. Lidia s-a stins din viață la o vârsta la care condeiul gazetaresc era încă în mare putere. Cu lacrimi în suflet, ne alaturăm și noi suferinței familiei sale. Să trimitem o rugăciune pentru ea. Ne rugam pentru liniștea sufletului său. Adio, Lidia! O zi cernita s-a lasat, nemilos, peste breasla noastră!”, a scris jurnalista Valentina Ursu.

Lidia Bobână s-a născut în satul Unţeşti, pe 16 martie 1947, fiind fiica scriitorului Vasile Vasilache. A absolvit Facultatea limbi străine, specialitatea filologie spaniolă şi engleză, la Universitatea de Stat din Moldova.

Timp de 34 de ani a lucrat la Radioul Naţional, iar în 2000 a fost distinsă cu medalia „Mihai Eminescu”. În ultimul an a colaborat cu ziarul „GAZETA de Chișinău”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!