/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

S-a stins din viață jurnalista Lidia Bobândă

missing
13 ianuarie 2021, ora 21:34

Jurnalista Lidia Bobândă s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani. Anunțul a fost făcut de jurnalista Valentina Ursu.

„S-a prăpadit și Lidia Bobână, care a lucrat timp de 34 de ani la Radioul Naţional. Cea atat de iubită de toata lumea care a citit/a ascultat macăr o data un articol/o emisiune radio. Lidia s-a stins din viață la o vârsta la care condeiul gazetaresc era încă în mare putere. Cu lacrimi în suflet, ne alaturăm și noi suferinței familiei sale. Să trimitem o rugăciune pentru ea. Ne rugam pentru liniștea sufletului său. Adio, Lidia! O zi cernita s-a lasat, nemilos, peste breasla noastră!”, a scris jurnalista Valentina Ursu.

Lidia Bobână s-a născut în satul Unţeşti, pe 16 martie 1947, fiind fiica scriitorului Vasile Vasilache. A absolvit Facultatea limbi străine, specialitatea filologie spaniolă şi engleză, la Universitatea de Stat din Moldova.

Timp de 34 de ani a lucrat la Radioul Naţional, iar în 2000 a fost distinsă cu medalia „Mihai Eminescu”. În ultimul an a colaborat cu ziarul „GAZETA de Chișinău”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram