Fostul edil al orașului Chișinău Ruslan Codreanu a depus un demers către președinta Maia Sandu în care a cerut de la șefa statului să convoace Consiliul Suprem de Securitate (CSS) pentru a fi discutată problema defrișărilor ilegale și înstrăinarea pădurilor. 

Ruslan Codreanu a postat pe 13 ianuarie pe pagina sa de Facebook o secvență video în care a spus că la această ședință trebuie audiați angajați de la Procuratura Generală (PG) și Centrul Național Anticorupție (CNA). Fostul edil a zis că la raport trebuie să fie chemat și șeful Agenţiei „Moldsilva” Dumitru Cojocaru.

„Am depus o scrisoare pe aceeași problemă pe care batem alarma de un an de zile, mă refer la tăierile ilegale de păduri. Această problemă este una de ieri, deja simțim efectele negative. Sunt surse care spun că sute de hectare de păduri dispar anual, iar statul are pierderi de 200 de mii de lei. Cei de la „Moldsilva” nu știu care sunt banii ce se percep pentru arendă, se mai îngrădește dreptul oamenilor de a se plimba prin păduri, se pun garduri”, a spus fostul edil.

Problemele enunțate mai sus au fost indicate în demersul înaintat către Maia Sandu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!