/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

Ar fi cerut 11 mii lei pentru a soluționa un dosar. Un polițist din Anenii Noi, reținut de CNA

14 ianuarie 2021, ora 09:24

Ar fi cerut de la un bărbat 11 mii lei pentru a-l ajuta să soluționeze un dosar. Este vorba despre un polițist din Anenii Noi, care a fost reținut de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA).  

Polițistul ar fi susținut că are influență asupra unor responsabili ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pe care i-ar putea determina să permită soției declarantului, anunțată în căutare, să intre nestingherit în țară.

Din spusele denunțătorului, inspectorul i-ar fi sugerat că, atunci când soția sa va ajunge la frontiera cu Republica Moldova, să-l sune pentru a aranja intrarea acesteia fără a fi reținută.

Operațiunea de reținere a avut loc în după-amiază zilei de 13 ianuarie, pe teritoriul unei stații de alimentare din Anenii-Noi. La somația ofițerilor CNA, polițistul a predat benevol întreaga suma primită, în valoare de 11 mii lei.

Pe numele omului legii a fost pornită o urmărire penală pentru de influență. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la șapte ani de închisoare. Acum polițistul se află în izolatorul CNA, fiind reținut pentru 72 de ore.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală. În 2020, 43 de angajați ai MAI au fost cercetați penal de CNA și procurori, fiind bănuiți de corupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram