Ar fi cerut de la un bărbat 11 mii lei pentru a-l ajuta să soluționeze un dosar. Este vorba despre un polițist din Anenii Noi, care a fost reținut de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA).  

Polițistul ar fi susținut că are influență asupra unor responsabili ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pe care i-ar putea determina să permită soției declarantului, anunțată în căutare, să intre nestingherit în țară.

Din spusele denunțătorului, inspectorul i-ar fi sugerat că, atunci când soția sa va ajunge la frontiera cu Republica Moldova, să-l sune pentru a aranja intrarea acesteia fără a fi reținută.

Operațiunea de reținere a avut loc în după-amiază zilei de 13 ianuarie, pe teritoriul unei stații de alimentare din Anenii-Noi. La somația ofițerilor CNA, polițistul a predat benevol întreaga suma primită, în valoare de 11 mii lei.

Pe numele omului legii a fost pornită o urmărire penală pentru de influență. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la șapte ani de închisoare. Acum polițistul se află în izolatorul CNA, fiind reținut pentru 72 de ore.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală. În 2020, 43 de angajați ai MAI au fost cercetați penal de CNA și procurori, fiind bănuiți de corupție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!